1   - следећа страна 

08.12.2017.

Радионица Црвеног крста

      Поводом обележавања светског дана борбе против ХИВ-а 1.12., волонтери Црвеног крста Звездара су посетили и нашу школу и одржали интерактивну радионицу на тему – Појам ХИВ, СИДА, у мултимедијалној сали. Радионици су присуствовали ученици првог разреда са циљем да се едукују о путевима преношења  ХИВ-а, превенцији заразе, али и о начинима којима се може пружити подршка оболелима од ове неизлечиве болести.

     Ученици који су присуствовали радионици изМСI/1 -Мијатовић Ђорђе,Јовановић Лазар, Јанковић Марија, Митровић Меланија, Митровић Сања, Љујић Софија.

МС1/2 - Иванковић Урош, Миладиновић Јана, Виденовић Софија, Миљковић Александра, Гулан Ана, Стојковић Милица, Радивојевић Анастасија, Живанов Мирјана, Вељковић Маријана, Микић Милена, Бандука Милица, Мијајловић Ања, Тасић Александра, Стешевић Милица, Радосављевић Никола, Цмиљанић Урош, Лазаревић Вукашин, Глумац Марко, Јевремовић Роса Марија, Мирковић Милица, Спасојевић Никола, Дрмановић Милица, Ђорђевић Невена, Обрадовић Теодора, Ристић Марија, Пантић Теодора.

MС I/3 - Вуковић Катарина, Зувић Дарко, Николић Зорана.

МС I/6 - Радосављевић Ана, Симић Јована, Радивојевић Ана, Текић Тијана, Томић Ана, Радивојевић Анастасија, Тошаковић Матеја, Хусеини Един, Радосављевић Филип.

ЛI/1 - Мартиновић Кристина, Видановић АњаЛ I/2 - Тешић Лара, Шкрбић Ана

СТI/1 - Милановић Анђелка, Живковић Марија    СТ I/2 - Милосављевић Милијан, Стошић Алекса

ФI/1 Кирка Александар, Николић Никола   Ф I/2 - Белоица Јован, Симић Викторија

ФI/3 - Ивановић Љубина, Стојковић Ана

 

    Наставници који су присуствовали - Љиљана Милојевић Милуновић, Јована ПредојевићЋоровић.

 

Стевановић Ивана

Газдић Ана 

 галерија

08.12.2017.

Акција добровољног давања крви

      Као и претходних година и ове године је одржана акција добровољног давања крви у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије. Акцији су се одазвали и волонтери Црвеног крста Звездара.Акција је одржана 30.11.2017 са почетком у осам часова под називом „Дај крв буди херој“ .Акцији се одазвало 82 ученика наше школе.Крв је дало 59 ученика а 23 ученика је одбијено.

 

Тим за хуманитарне активности школе

 

галерија

04.12.2017.

Јавни час

       У новембру смо имали прилику и част да присуствујемо јавном часу историје, психологије и музичког у борби за толеранцију, против агресије, предрасуда ,антисемитизма...

       Сала је била пуна а доживљај јак и упечатљив.О томе говори потреба великог броја слушаоца да остану још сат времена и причају са гошћом, госпођом Соњом Демајо Лунгиновић, која је посебна по много чему, а пре свега зато што је преживела холокауст. Заиста један леп час, зналачки осмишљен, носи садржај који никог не оставља равнодушним. Порука и поука за све нас је да не смемо да заборавимо да незнање, предрасуде, дискриминација, агресивност и острашћеност имају срамне и страшне последице.Да у таквом кругу увек постоји жртва, а та жртва може бити свако од нас.И било кад.

 

Учесници:

Српско - јеврејско певачко друштво

Др Милан Кољанин, историчар

Проф. Драган Попадић, социјални психолог

Г-ђа Соња Демајо Лунгиновић, преживели

Марлена Њ.Павловић, модератор

 

 

       Организовали и подржали: Силвиа Радић, психолог, Сергије Чакић, наст.информатике и рачунарства, Станојковић Михајло и Ђорђић Лазар Л3/1.

галерија

28.11.2017.

Свети Враче

       И ове године смо традиционално 14. 11. обележили Свете Враче. Козма и Дамјан су по хришћанским предањима остали упамћени по томе што су бесплатно лечили. Нису правили разлику међу својим пацијентима ни понационалности ни по вери.

       Домаћини славе др Милена Стојичић и Ивана Стевановић су организовале прославу уз активно учешће чланова стручних већа. Колач је пресекао свештеник и вероучитељ наше школе Срђан Ћосић који нас је тим поводом подсетио на важност неговања заједништва, баш на овај дан. Заједничко окупљање и дружење свих колега и радника наше школе који се, као  некада Козма и Дамјан, бавимо најхуманијим послом, било је изузетно пријатно и радосно.

       Наши ученици Марија  Терентић (МС IV6) и Ђорђе Милојковић (ФТ IV2)  су својим анђеоским гласовима ове Свете Враче учинили заиста посебним.

                                                                                                                                                                                                                                 Др Милена Стојичић

 

галерија

21.11.2017.

Фестивал здравља

        3.11.2017. у Дому војске одржан је  фестивал здравља а на трибини за младе Пројекат  ,,Будућност # за 5"- радионица Старт  уп # за 5"
Присуствовали су и учествовали у дискусији ученици  IV2/2 гр. и III6/3 гр.
IV4:  Кракер Злата, Крстић Јелена, Куртума  Лука, Марковић Сара, Милатобић Лука, Милосављевић Теодора, Молдобан Марина, Николић Зорана, Паљић Анђела, Петковић Никола.
МСIII6: Симеуновић Ана, Стефановић Андреа, Спајић Катарина, Тодоровић Теодора, Ћорић Тијана, Цветковић Никола, Чекић Анастасија, Шушањ Милош, Неверник Петар.
Наставници: здравствене неге Љубинка Коцић и Емилија Благојевић. 

1   - следећа страна 

 

 

Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions