1   - следећа страна 

21.06.2017.

НАШИ НАЈБОЉИ МАТУРАНТИ

21.06.2017.

САЈАМ ТУРИЗМА НА ЧАСОВИМА ГЕОГРАФИЈЕ

Часови географије у првом разреду су крајем школске године изгледали сасвим другачије! Читава област - Регије Србије, обрађена је у потпуно другачијем светлу. Ученици су подељени у седам група, од којих је свака имала посебан задатак. Замислили су да имају штанд на Сајму туризма на коме представљају своју туристичку регију. Група ученика глумила је презентере који су могли да користе своју креативност како би придобили посетиоце сајма да на лето отпутују баш тамо. Кроз ту презентацију давали су опште податке о природи и друштвеним карактеристикама регије, са посебним освртом на туристичке вредности.

Поред нивоа научености градива, оцењиван је и њихов комплетан наступ - обраћање публици, убедљивост, изражајност, картографски приказ...

Ученици су, овом приликом, показали изузетну машту и смисао за јавни наступ и слободно и креативно презентовање! Било је ту много фото-материјала, маштовитих флајера, измишљених сајтова туристичких агенција, визит-карти, игре знања са наградама за победнике из публике, сувенира из многих места, шајкача, опанака и сувих шљива из Шумадије, киселе воде из Буковичке бање, везених кошуља и пита из Источне Србије, штрудли и ситних колача из Војводине, погача из Јужног Поморавља, баклава и тулумби из Старог Влаха, чак  и грожђа из Метохије! Ивана, Даринка и Јана појавиле су се у народним ношњама из области које су представљале, док су Димитрије и Марко обукли одела и ставили кравате као прави пословни људи из агенције. Уз то јако добро припремљени за оно о чему су говорили!

Сви су се сјајно забавили и уз то нешто ново и научили, јер школа није само учење градива, већ и ослобађање од треме, практиковање вежбања различитих позиција, вештине говора, обраћања, комуникације... увежбавање живота!

Велико хвала СВИМА!

Професор географије, Љиљана Петковић Вранић

08.06.2017.

ДАН ''ОТВОРЕНИХ ВРАТ'' НА ФАРМАЦЕУТСКОМ ФАКУЛТЕТУ

Пет наших уценица из Ф 3/3, Милица Вељковић, Сања Ђелић, Сандра Кедић, Јадранка Пејчић и Марија Станков, заједно са наставницом стручних предмета Миленом Спасовић, је искористило дан „отворених врата“ на Фармацеутском факултету, 27. маја, да посети ту образовну институцију.

Дружење са представницима факултета је започело поздравним говором продеканке за наставу проф. др Марине Миленковић, а настављено пројекцијом промотивног получасовног филма о факултету. Посебно интересантно нашим ђацима било је излагање студената, представника разних студентских организација, удружења и секција које постоје у оквиру Фармацеутског факултета. Из великог амфитеатра, ученици су се упутили у обилазак објекта и одабраних катедри: токсиколошка хемија, фармакогнозија и социјална фармација и фармацеутско законодавство. Ту су искористили прилику да у разговору са професорима, асистентима и студентима поставе питања о свему што их интересује о упису, испитима, наставном кадру...

Три сата, колико је трајао обилазак, су била у потпуности креативно испуњена и пролетела су за трен. Још један снажан утисак који се могао стећи тог дана, јесте да наша школа даје квалитетно стручно знање и представља одличан основ свима који желе да се даље усавршавају у струци!

Ево и пар слика!


08.06.2017.

ДРУГОВИ ЗАТО ПОСТОЈЕ - ДА УЛЕПШАЈУ ЈЕДНИ ДРУГИМА ДАНЕ

Ишли смо у још једну посету Дому старих Бежанијска Коса. Наши другови из ове установе су нас и тог дивног, сунчаног дана, последњег у месецу мају, дочекали пуни радости што се опет срећемо.

Као и сваки претходни пут када смо им дошли у госте и овом приликом су се потрудили да нам заједнички тренуци буду садржајни и весели. Учествовали смо у креативној радионици и научили како да направимо декоративно цвеће од папира. Ово је само једна од радионица које су доступне корисницима Дома. Баке су биле наши едукатори, стрпљиви и пуни љубави. Цветове које смо направили смо понели са собом, али смо их брзо и поделили J и то чланицама хора, јер смо са радионице отишли на њихову пробу. Одмах смо добили текстове песама које су тог дана биле на репертоару и у један глас певали са нашим домаћинима. Били смо весели и ганути у исти мах.

Из посете нашим старим другарима увек одлазимо пуни снажних, позитивних утисака! Хвала им што су нам улепшали дан и научили нас новим вештинама!

У ову посету ишли су ученици Ф 3/2, 1. група и наставница Милена Спасовић.

СЛИКЕ


08.06.2017.

ОГЛАС ЗА ИЗБОР УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ

 

Услове за конкурисање, елементе који се вреднују и начин бодовања можете погледати ОВДЕ.

1   - следећа страна 

 

 

Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions