1   - следећа страна 

О ПРОЈЕКТУ - ПРОМИШЉАЊЕМ ДО ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА

 

       Промишљањем до одрживог развоја, је назив пројекта који су радили ученици наше школе, уз помоћ психолога школе Силвије Радић, као и социјалног радника, односно разредног старешине Жељке Николов, у организацији Грађанских иницијатива, а подржано од стране Министарства просвете. У овом дивном пројекту су учествовали: Милица Дамњановић, Мирослав Дамњановић, Милица Суботић из Л-3/2, Петра Краснић и Србу Ања из Л-3/1, Александар Антић, Катарина Аничић, Недељко Бјелопавлић, Марко Козић, Маријана Малеш, Анђелка Милановић и Теодора Симић из СТ-3/1, чији је разредни старешина, већ поменута, Жељка Николов.

        Пројекат је био састављен из више целина, а свака целина је посебно и детаљно обрађена у одређеном временском периоду. Неке од главних и централних тема су биле: пушење, фитнес, здрави животни стилови, чињенице о вежбању, као и израда плана акције и конкретног плана акције у побољшању животних стандарда и мера које је потребно предузети како би овакав циљ био остварен.

       Свим учесницима је најзанимљивији део био управо последњи, у ком су имали прилику да изразе своје мишљење, али и покажу сво знање које су стекли, баш кроз различите стручне предмете  санитарно-еколошког и лабораторијског смера. Предмети који су били највише заступљени су: санитарне технике, комунална хигијена, екологија и ддд.

       Без обзира на ситуацију у којој су се сви нашли у току трајања ванредног стања, због глобалне пандемије изазване вирусом COVID-19, ђаци, као и њихови ментори су показали колико су, када је тешко, воља, жеља и слога, битни фактори за успех. Сви су били заједно, ту, једни за друге, без обзира на услове у којима су се затекли.

       Овај пројекат није представљао само једно ново такмичење, он је постао једна права и озбиљна животна лекција, како због знања које је додатно проширено, тако и због свих анегдота, договора, бескрајне подршке и упорности коју су учесници у току њега спознали.

презентација Здрав живот

Промишљањем до одрживог развоја

                                                                                   Теодора Симић, СТ-3/1

nemaslike.jpg

​ОБАВЕШТЕЊЕ

                                                                       

              ОСОБЕ НА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈИ КОЈЕ СУ ПОЛОЖИЛЕ СВЕ ИСПИТЕ, МОГУ ДА ИЗАЂУ НА МАТУРУ У ЈУНСКОМ РОКУ. ТЕСТ ЗА МС ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ 10.06.2020. Г0Д У 10 САТИ.

МАТУРСКИ ТЕСТ ЗА ФАРМАЦЕУТЕ И ЛАБОРАТОРИЈСКЕ ТЕХНИЧАРЕ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ 11.06.2020. ГОД. У 10 САТИ.

ПРАКТИЧНИ МАТУРСКИ ЗА МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ И ФАРМАЦЕУТСКЕ ТЕХНИЧАРЕ ЋЕ БИТИ 10.06.2020. ОД 11 САТИ.ПРАКТИЧНИ МАТУРСКИ ЗА ЛАБОРАТОРИЈСКЕ ТЕХНИЧАРЕ ЋЕ БИТИ 5 ЈУНА ОД 12 САТИ.

ЗА КАНДИДАТЕ КОЈИ МОГУ ДА ПОЛАЖУ ИСПИТЕ, БИЋЕ ЈУНСКИ ИСПИТНИ РОК У НЕДЕЉИ ОД 22.06.2020. ДО26.06.2020. ГОД. У ТОМ РОКУ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛАЖЕ ТЕОРИЈА И ВЕЖБЕ КОЈЕ СУ ОДРАЂЕНЕ. ВЕЖБЕ ГДЕ ЈЕ ОСТАЛО САМО ЈЕДНА, ДВЕ ВЕЖБЕ КАНДИДАТ МОЖЕ ДА СЕ ДОГОВОРИ СА НАСТАВНИКОМ ДА ОНЛАЈН ОДРАДИ И АКО НАСТАВНИК ДА САГЛАСНОСТ КАНДИДАТ МОЖЕ ДА ПОЛАЖЕ И ВЕЖБЕ.

РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА БИЋЕ ОКАЧЕН НА САЈТУ ШКОЛЕ ДО 16.06.2020. ГОД.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ИСПИТА ЈЕ ОД 1 ДО 10 ЈУНА, ИЛИ ЛИЧНО ИЛИ ПОШТОМ, СА ДОКАЗОМ О УПЛАТИ ИСПИТА.

nemaslike.jpg

О Г Л А С за ИЗБОР УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ школске 2019/20. године

       Услови За Ученика генерације може да буде изабран редован ученик који испуњава следеће услове:

1. да је у току школовања имао одличан успех у свим разредима;

2. да је у току школовања имао примерно владање;

3. да се у току школовања истицао у наставним, ваннаставним активностима и такмичењима;

4. да је у току школовања имао примеран однос према наставницима, стручним сарадницима и другим запосленим у Школи, као и према другим ученицима.

          Елементи који се вреднују и бодују су саставни део огласа. Све пријаве на расписан оглас достављају се искључиво Комисији за избор Ученика генерације и то у периоду од 01. до 10. јуна 2020. године. Уз пријаву, ученици прилажу и сва документа којима доказују да испуњавају услове и критеријуме који су наведени у огласу. Рад Комисије уређен је Правилником и Пословником о раду.

документ

nemaslike.jpg

Вести

     Ученичку компанију “Nest”, Медицинске школе са Звездаре чине пет ученика четвртог разреда лабораторијског смера: Михаило Вујић, Алекса Максимовић, Јована Туфегџић, Ирена Брајовић и Стефан Лоњак.

 Ментори компаније “Nest” су Лидија Чпајак и Александра Христић

     У сарадњи са катедром за електронско пословање Факултета организационих наука, Агенцијом за заштиту животне средине као и са др Катарином Милошевић, алергологом из Универзитетске дечје клинике у Тиршовој, развијена је јединствена мобилна андроид апликација на тржишту, намењена особама које имају алергијску реакцију на амброзију.

     У компанији ученика Медицинске школе “Diet Family” су ученици: Вељко Марковић, Милена Матејић, Наталија Павловић, Катарина Ракић, Миланка Личина, Ања Матић Гојовић, Јелена Соколовић, Снежана Станић, Сања Ћелап, Невенка Чукановић и Јелена СТанојков.  

 Њихов производ је специфичан сируп за детоксикацију, који садржи 8 лековитих биљака.

 Ментор Компаније је Станислава Гочманац.

ace89aac-764e-493f-8358-274a2b30c92b.jpg

Обавештење

Поштовани Родитељи и ученици,

 

Обавештавамо вас да су у складу са упутсвима Министарства  просвете у току јучерашњег дана организовани различити видови комуникације између предметних наставника и ученика а у циљу извођења онлине наставе у току трајања ванредног стања.

У прилогу се налазе мере спречавања инфекције и координација унутар Медицинске школе 

Мере спречавања инфекције 

Обавештење о обустави конкурса за запошљавање по налогу Министарства просвете

nemaslike.jpg

1   - следећа страна