Извештај са XX Јесењег фестивала здравља


Дана 30 и 31.10. 2019. у Дому војске Србије, у Београду, одржан је XX Јесењи Rosa фестивал здравља.

Првог дана фестивала, ученици наше школе, у пратњи наставника присуствовали су Трибини за младе Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику  „ Важност очувања репродуктивног здравља и превенција полно преносивих болести“; проф. др Славица Ђукић- Дејановић, министарка; др Марија Обрадовић, Студентска поликлиника Београд. Након успешно реализоване трибине, ученици су се упознали са садржајима фестивала и дешавањима на бини.

Присутни ученици: МС III4/3, МС III5/3, МС III6/2, МС IV2/2, МС IV3/3, МС IV5/3.

Наставници: Миливојевић Биљана, Малиш Драгица, Варајић Споменка, Ђинђић Бојана.

 

Другог дана фестивала, ученици наше школе, у пратњи наставника присуствовали су Трибини за младе Министарства здравља „ Превенција наркоманије“; „ Ризик од дрога са аспекта токсикологије“ проф. др Славица Вучинић, Национални центар за контролу тровања ВМА; „ Развој зависности и последице“ др Александар Вујошевић, Специјална болница за болести зависности ; „ Кривичне и прекршајне одредбе у вези поседовањем и уживањем опојних дрога“ Јасмина Станковић, заменик републичког јавног тужиоца. Након успешно реализоване трибине, ученици су се упознали са садржајима фестивала и дешавањима на бини.

Присутни ученици: IV1/3, IV2/1.

Наставници:  Поповић Јована, Пантелић Бојана, Грујичић Бојана.

 

 

 

nemaslike.jpg

ЗВЕЗДАРИЈАДА

 

 

Радионица креативног писања

 

     У оквиру овогодишње Звездаријаде  у нашој школи је 30.10.2019. године одржана друга по реду радионица креативног писања. Радионицу је похађало двадесет четири ученика на којој се дебатовало о писму и писмености, синонимности речи. Млади уметници су имали прилику да два сата воде разговар о природи креативног процеса. Подстакнути занимљивим примером готово су и певали од радости или бар певушили што су до решења дошли...

Како доћи до форме, како изградити стил писања, шта је то што је у првом, а шта у другом плану, колико слојева има један уметнички текст су теме о којима се са полазницима дискутовало. Пишући свој текст и коментаришући туђи, покушали су да примене нове технике писања.   

 

Радионице води Радица Смиљковић. 

nemaslike.jpg

Додела награда најуспешнијим ученицима Медицинске школе

                 

          Поводом Дана општине Звездара, 16.октобра 2019. у свечаној сали Шесте београдске гимназије одржана је додела награда ученицима основних и средњих школа који су освојили прво,друго или треће место на републичим такмичењима. Председник општине је похвалио све надарене ученике и захвалио се њиховим менторима на великом труду и времену које одвајају за своје ученике.Пријему су присуствовали ученици наше школе са својим менторима.

       Тијана Савески Лll1је освојила прво место на Републичком такмичењу ликовног стваралаштва , ментор професор Љиљана Тодоровић Милинковић.

       Стефан Главашић MСlll5  је освојио прво место на Републичком такмичењу из математике, ментор професор Весна Обрадовић Антонић.

       Милош Петровић  је освојио треће место на Републичком такмичењу из биологије, ментор прфесор Маја Срдић.

       Александар Николић MCll4 је освојио треће место на Републичком такмичењу из анатомије, ментор професор Бранка Брајовић Михајловски.

 

nemaslike.jpg

"Ближе него што мислиш"

   Поводом обележавања Еврпоског дана борбе против трговине људима у нашој школи је 18.10.2019 године за ученике трећег разреда  организовано предавање" Борба против трговине људима" у сарадњи са Црвеним крстом Звездара.Слоган овогодишње кампање је "Ближе него што мислиш".

33936ac0-ad74-436e-a4e7-05d84702b5b2.jpg

Извештај са Симпозијума ​


Ученици Медицинске школе на Звездари су 20.09.2019.учествовали на Симпозијуму у организацији : Савез удружења здравствених радника Србије и Друштво медицинских сестара-техничара и бабица Београда,одржаном у Општини Стари град, у Београду.

Присуствовали смо различитим предавањима која су корисна и уско повезана са профилом медицинске сестре-техничара: “Одговорност као лична и професионална особина“,“Одговорност медицинске сестре за сопствено здравље на радном месту“,“Одговорност у тиму хируршког интензивног лечења,комуникација и одговорност у професионалној пракси код здравствених радника“ ...

Након излагања,отворена је дискусија у којој су учествовали како предавачи,тако и наставници здравствене неге,као и учесници симпозијума.

 

Одељењакојасуучествовала:

МС IV2,МСIV4-2,МС III3-2 група.

Наставници:Биљана Миливојевић,Љиљана Јушчак,Емилија Благојевић,Катарина Николић,Бојана Ђинђић.

 

 

 

20.09.2019.

Београд

527bd94a-3864-4af7-800e-d49250c257e7.jpg