О Г Л А С

У    складу    са    чл.18    ПРАВИЛНИКА    О    ПОХВАЉИВАЊУ    И НАГРАЂИВАЊУ УЧЕНИКА МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ И ИЗБОРУ УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ, Наставничко веће Медицинске школе на седници дана 22.05.2019. године расписује

 

О  Г  Л  А  С

за

 

ИЗБОР УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ

школске 2018/19. године

Услови

 

nemaslike.jpg

Округли сто

На позив удружења Хајр, присуствовали смо округлом столу на тему ,,Резултати примене и проблеми у спровођењу закона о спречавању насиља у породици“, који је одржан на правном факултету УНИОН,  у среду  22-ог маја .

Циљ округлог стола је био отварање дијалога о могућностима превенције насилног понашања, препознавања насилника, санирања психичког здравља жртава насиља, њиховој рехабилитацији и ресоцијализацији и очувању породичног окружења. Ученици су имали прилику да чују ставове представника полиције, центра за социјални рад, министарства задуженог  за популациону политику, представника министарства просвете, психијатра, као и проблеме са којима се срећу жртве насиља.

Све што смо чули навело нас је на размишљање како и колико друштво помаже у спровођењу закона о спречавању насиља у породици, колика је одговорност друштва а колика нас самих , да ли бар дијалог, разговор о постојећим проблемима и решењима може довести до заједничких основа за даљи рад и активности.

Ученици МС IV6: Петар Навершник, Анастасија Чепић, Катарина Ћусо, Татјана Ћорић, Андреа Стефановић, Милош Шушањ и Катарина Спајић

Наставник : Биљана Миливојевић

e075fd78-19e7-4f8d-9a3f-058a5ea4d3ca.jpg

Први глас Звездаре

 

Први глас Звездаре, такмичење најбољих младих певача са општине Звездара, одржано је у петак, 17. маја 2019. године у Пан Театру. Нашу школу су представљали ученици првог и четвртог разреда: Марија Ступар МС 4-5, Милица Јеремић МС 1-6 и Страхиња Симијоновић МС 4-3.

Милица Јеремић је освојила прво место за соло певање у области етно музике. У области поп и рок музике Страхиња Симијоновић је освојио друго место.

Марија Стефановска и Јелена Матић, наставнице српског језика и књижевности, пратиле су ученике на овом такмичењу.

 

Честитамо!!!

1b7f0c4b-bfe5-4f47-b45f-c61d21766580.jpg

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ – КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

 

         На Републичком такмичењу из књижевности – Књижевна олимпијада, одржаном у Сремским Карловцима 12. маја 2019, наша ученица Зорана Симић Ф III2 поново нас је обрадовала својом наградом, освојила је треће место!

         Њена љубав према књижевности је неизмерна, жеља да се наградом потврди огроман рад такође. Зато је њена радост, и радост њених наставника, бескрајна... Честитамо јој и желимо да настави да ниже успехе у свему што науми!

         Зорану је пратила Славица Марковић, наставник српског језика и књижевности.

5296d2a7-ba72-4cb0-8ed4-1fb1e2f929f7.jpg

Извештај са XX Републичког такмичења медицинских школа у пружању Прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења


 

Дана 10.05. и 11.05.2019. године одржано је XX Републичко такмичење медицинских школа у пружању Прве помоћи и реалистичког приказа повреда стања и обољења у Краљеву. Такмичарску екипу наше школе чинили су: Ксенија Павичић МС  I-2 – вођа екипе,  Андријевић Лука Л II-1, Ристић Александра МС I-4, Алидини Дина МС I-6, Гавриловић Јована МС I-6 и Дурковић Ивана СТ I-1, у пратњи наставника Маје Ђуричић, Весне Радуловић и Јоване Поповић.

Првог дана такмичења ученици су, након свечаног отварања такмичења у Медицинској школи Краљево, приступили изради теста знања из области Прве помоћи. Другог дана такмичења ученци су имали прилику да на пет радних полигона, као и на полигону за КПР покажу своја знања, умеће, креативност и енергичност. За нашу екипу први полигон је био радни, а затим смо кроз едукативне полигоне сазнали многе занимљивости о Краљеву, раду Ватрогасне јединице, умећима Хитне службе болнице Краљево, сазнали смо о активностима екипе за деловање у несрећама на реци Ибар, упознали смо се са радом образовних профила козметичар, зубни техничар, фармацеут... Забавни полигони су били креативни и омогућили су нам опуштање и дружење уз караоке, асоцијације, мотивационе поруке, теретану на отвореном...Такмичење на полигонима завршено је у 16 часова. На Тргу српских ратника у 17 часова проглашен је победник такмичења у пружању Прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и обољења. Екипа наше школе заузела је 11. место од укупно 22 такмичарске екипе.

Посебно похваљујемо такмичарску екипу наше школе која је на радним полигонима добила похвале за умеће, организованост и креативност од стране судија.

Захваљујемо се Медицинској школи Краљево на одличној организацији и гостопримству, као и свим колегама из целе Србије на сарадњи и дружењу.

Захваљујемо се Црвеном крсту Звездара на сарадњи и подршци у припреми ученика за такмичење.

Наставници секције Прве помоћи: Ђуричић Маја, Поповић Јована, Радуловић Весна, Антић Рада.

 

c5b61cf9-5f6a-414d-8a37-c35bd8e2029e.jpg