УЧЕНИЧКА КОМПАНИЈА ЕКОЗОВ

ЕКОЗОВ, ученичка компанија медицинске школе са Звездаре основана је 15. 5. 2007. године . У њен рад је од самог почетка било укључено 60 ученика санитарно-еколошког и лабораторијског образовни профила наше школе .

Пошто је идеја за оснивање компаније потекла од ученика санитарно-еколошког смера , наравно да је за основну делатност компаније изабрано нешто што ће допринети очувању наше животне околине али и целе планете уопште . Наравно реч је о рециклажи . Наше мало предузеће се наиме бави великим и значајним послом сакупљањем секундарних сировина ( папир , пластика и алуминијум ), које се процесом рециклаже враћају у употребу .

Одмах на почетку рада су успостављени контакти са постојећим центрима за рециклажу , са фирмама које су нам уступиле контејнере и обавезале се да ће откупити све количине сировина које сакупимо .

Контејнери постављени у свим деловима школе веома брзо су се напунили тако да смо неколико поставили и у суседној основној школи . Нарочито смо били успешни у сакупљању белог папира прве класе.
Остварена је сарадња са Градском чистоћом од које су набављени жичани контејнери за сакупљање ПЕТ амбалаже.

  У сарадњи са Друштвом за помоћ ометенима у развоју ЕКОЗОВ је организовао хуманитарну представу „ Торта са пет спратова “ у свечаној сали Медицинске школе на Звездари . На позив наше компаније у ову акцију су се укључили ученици Туристичко угоститељске школе који су нам поклонили прекрасну торту којом смо почастили глумце представе као и госте .



У акцију се на нашу молбу укључила и „ Школа општег здравља и лепоте “ Милутин Миланковић која је осим прилога у новцу обезбедила и поклон у виду мајица за све глумце представе .
О нашој хуманој акцији јавност је обавештена путем Студија Б и дневног листа Блиц .

Ученици Компаније одржали се бројна предавања о чувању животне средине и рециклажи за ученике основних школа "Ручно рађен папир", учествовали су у пројекту АИСЕЦа под називом "Уметност рециклаже".

Ученица Селма Муса је, на такмичењу у писању есеја из Бизнис етике, у организацији Достигнућа младих, добила прву награду.

На препоруку Достигнућа младих ТВ Авала је у Школи снимала прилог о Компанији.



УЧЕНИЧКА КОМПАНИЈА MЕДИКАКУЛТ


Ученичка Компанија Медикакулт је основана 2008. године, као резултат већ постојећих активности наставника српског језика и кљижевности у вези са културом, али је рад у овој области сада поверен ученицима. 
Поред бројних организованих трибина, предавања и радионица, Компанија је издавала школски часопис Оксиморон, основала Годишњак, за ученике који завршавају своје четворогодишње школовање, и организовала Смотре драмског стваралаштва младих Београда и Србије сваке године, традиционално у мају месецу.




УЧЕНИЧКА КОМПАНИЈА КУГЛОФ

Ученичка Компанија Куглоф основана је 2010. године и чланови ове Компаније су ученици Лабораторијског образовни профила. Ученици су,радом у овој Компанији желели да прошире своја интересовања и да се окрену производњи хране. Желели су да производе домаћи,традиционални колач који је красио трпезе њихових бака.

Производњом колача желели су и да се повежу са Санитарно-еколошким смером у смислу појачавања квалитета израде и пласирања производа.

Компанија је успешно пословала, на такмичењу Ученичких Компанија Републике, организованом од стране Достигнућа младих, освојена је диплома за најбољи маркетинг и шесто место у генералном пласману.






УЧЕНИЧКА КОМПАНИЈА ЧАРОБНА ЧЕСТИТКА


Компанија је основана 2011. године као акционарско друштво ученика одељења Ф 4/1, Л 1/1, Л 1/2, СТ 3/1, СТ 3/1.
Прва акција је била производља и продаја новогодишњих честитки.