У П И С  2019/20.

 

Медицинска школа у школској 2019/20.години уписује у четворогодишње образовне профиле следећи број ученика:

  • медицинске сестре-техничаре - 180 ученика
  • фармацеутске техничаре - 90 ученика
  • лабораторијске техничаре - 60 ученика
  • санитарно-еколошке техничаре - 60 ученика

 

УПИС ЋЕ СЕ РЕАЛИЗОВАТИ 08. И 09. ЈУЛА У ПЕРИОДУ ОД 08:00 - 15:00 ЧАСОВА.

 

НЕОПХОДНА ДОКУМЕНТА ЗА УПИС:

  • 1.Пријава за упис;
  • 2.Уверење о положеном завршном испиту и оригинално сведочанство о завршеном основном образовању и васпитању, односно оригинално сведочанство о завршеној основној школи;
  • 3.Лекарско уверење о испуњавању здравствених услова

 

ВАЖНО: У циљу поједностављивања уписне процедуре Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће, у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу, обезбедити да се документа попут Извода из Матичне књиге рођених и доказа о пријави пребивалишта за ученике прибављају електронским путем. У том смислу школа је именовала лица која ће приступати сервисима Министарства за државну управу и локалну самоуправу и Министарства унутрашњих послова путем информационог система „е-ЗУП“ на порталу еУправа.

 

ОБРАТИТИ ПАЖЊУ:

ЛЕКАРСКА УВЕРЕЊА ТРЕБА ДА САДРЖЕ И ПОДАТКЕ О ИСПУЊЕНОСТИ ПОСЕБНИХ ЗДРАВСТВЕНИХ УСЛОВА У ЗАВИСНОСТИ ОД ОБРАЗОВНОГ ПРОФИЛА:

Медицинска сестра – техничар: а1-а2-а4-б-д1-д2-д3-е-и-м

Санитарно-еколошки техничар: а1-а2-б-ц1-д1-д2-д3-г

Лабораторијски техничар: а1-а4-а6-д1-д2-д3-м

Фармацеутски техничар: а1-а2-а4-д1-д2-д3-и-м 11.

 

Објашњење ознака:

а1 – нормалан вид на близину: оштрина вида од 0,8 и више. Довољан је и монокуларни вид. Ова оштрина вида може се постићи и ношењем корективних помагала.

а2 – нормалан вид на даљину: оштрина вида од 0,8 и више. Довољан је и монокуларни вид. Ова оштрина вида може се постићи и ношењем корективних помагала.

а4 – нормални колорни вид (распознавање основних боја): црвена, зелена и плава.

а6 – нормалан стереоскопски вид: оштрина вида од 0,8 и више која се постиже без употребе корективних помагала на оба ока појединачно и постојање стереоскопског вида на ortho-rater-у.

д1 – нормална функција горњих екстремитета: подразумева очувану активну покретљивост свих зглобова горњих екстремитета до физиолошких амплитуда.

д2 – нормална функција доњих екстремитета: подразумева очувану активну покретљивост свих зглобова доњих екстремитета до физиолошких амплитуда.

д3 – нормална функција кичменог стуба: подразумева очувану активну покретљивост свих делова кичменог стуба до физиолошких амплитуда.

е – нормална функција кардиоваскуларног система: подразумева нормалан крвни притисак, нормалан ЕКГ налаз и одсуство срчаних мана.

г – нормална функција нервног система: подразумева одсуство епилепсије и других неуролошких поремећаја. У случају сумње на неуролошко обољење потребан је неуролошки преглед.

и – нормална функција јетре: нормалне вредности билирубина и трансаминазе.

м – одсуство алергијских манифестација: у анамнези и извештају лекара школског диспанзера нема података о алергијским манифестацијама.

 

 

СПИСАК  УСТАНОВА ЗА СМЕШТАЈ И ИСХРАНУ УЧЕНИКА - ДОМОВА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА У КОЈИМА СЕ УГЛАВНОМ СМЕШТАЈУ НАШИ УЧЕНИЦИ:  

 

  • РЈ за смештај „Карађорђе” – Београд Радоја Домановића бр. 27, тел. 011/2411-961, 2411-865 e-mail: karadjordje@dombeograd.rs (најближи Школи, нијепотребно да се користи градски превоз)

     

  • Дом ученика средњих школа „Патријарх Павле“– Београд Здравка Челара бр. 14, тел. 011/2072-600, 2072-602, 2750-868 ф. e-mail: office@domucenika.com интернет адреса: www.dom.edu.rs
  • Дом ученика средње ПТТ школе – Београд Здравка Челара бр. 16, тел. 011/2070-090 e-mail: office@pttdom.edu.rs интернет адреса: www.pttdom.edu.rs
  • Дом ученика средњих школа „Јелица Миловановић” – Београд Крунска бр. 8, тел. 011/3231-272, 3304-802, 3304-805 e-mail:duskob@jelicamilovanovic.edu.rs, svetlanat@jelicamilovanovic.edu.rs интернет адреса: www.jelicamilovanovic.edu.rs

 

ПРЕПОРУКА РОДИТЕЉИМА:  Препоручујемо родитељима који ће конкурисати за смештај деце у неки од домова за смештај ученика да припреме оверене копије докумената које ће приложити приликом конкурисања за дом.

 

 

 

ЧЕСТИТАМО СВИМ УЧЕНИЦИМА КОЈИ СУ НА ОСНОВУ УСПЕХА ТОКОМ ОСМОГОДИШЊЕГ ШКОЛОВАЊА И УСПЕХА НА ЗАВРШНОМ ИСПИТУ УСПЕЛИ ДА УПИШУ НАШУ ШКОЛУ.

 

ВИДИМО СЕ НА УПИСУ !

 

Д О Б Р О   Д О Ш Л И !