ИЗВЕШТАЈ СА ГРАДСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ БИОЛОГИЈЕ, МАРТ 2018 ГОДИНЕ

 

У НЕДЕЉУ, 25.03.2018 године, одржано је градско такмичење из биологије у  VII београдској гимназији.

Конкуренција и одзив ученика али и наставника су били велики. Нарочито што су гимназије биле већински учесници. Нашу школу представљало је 8 ученика, од чега 2 из трећег и 6 из четвртог разреда.

Три ученика су се пласирала на Републичко такмичење , које ће се одржати у Нишу, 20. маја 2018 године.

Ученик Петровић Милош  Л 3-1 освојио је прво место са максималних 100 бодова у рангу трећих разреда, док су се ученице Котур Милица Ф4-1 са 96 освојених бодова и Кузмановић Драгица  Л4-1 са 94 бода, пласирале даље у рангу четвртих разреда.

Остали такмичари су такође остврили високе пласмане, и то:

-од матураната:  Аврамовић Марија Л4-2  87 бодова, Јоксимовић Душан Мс4-185 бодова, Марковић Стефан Мс4-3  82 бода и Живковић Ана Л4-1 71 бод;  док је ученица трећег разреда Анастасов МаринаЛ3-1 имала 67 бодова.

Ученике су припремале наставници биологије Маја Срдић и Маша Ана Којановић.

 

                                                                                       Наставници : Маја Срдић и Маша Ана Којановић

 

 

Градско такмичење у џудоу 

Ученици наше школе Ива Кончар МС 3/5,  Стефан Мијатовић МС 3/4 и Тијана Рајковић СТ 2/2 освојили су прво,односно друго место у својим категоријама на градском такмичењу у џудоу ,одржаном 08.03.2018. у СЦ Шумице.

Овај успех им је омогућио да се пласирају и представљају нашу
 школу на републичком такмичењу у Кикинди.
Славица Виторовић

 Школско такмичење у каратеу

U subotu 17.03.2018. godine odrzano je skolsko prvenstvo Srbije u karateu za ucenike osnovnih i srednjih skola.Na ovom takmicenju su ucestvovali samo ucenici koji su se kvalifikovali. Nasa ucenica Zarija Arijana predstavila je nasu skolu  u  kategoriji - 47kg devojcice I i II razred srednjih skola i zauzela je prvo mesto.Ona je imala dva meca, u prvom mecu je pobedila rezultatom 2:0,a u drugom mecu je pobedila rezultatom 3:0. 

Први глас Звездаре

У области Музичког стваралашта и ове године, као и претходних, одржано је такмичење Први глас Звездаре. Ученици су имали прилику да пре самог такмичења похађају музичке радионице у Шестој београдској гимназији, 7, 13. и 17. новембра. Радионице је водио Душан Дуда Безуха. Такмичење је одржано 20. новембра 2017. године у Шестој београдској гимназији. Наше представници су биле  Клаудиа Чина, Елена Миленковић, Никола Ристић и Емилија Пауновић.Додела награда је одржана 20. децембра у УК Вук Караџић. Ученица наше школе, Емилија Пауновић, освојила је трећу награду у области Етно музике.

КОНКУРС ЗА КРАТКУ ПРИЧУ И ПЕСМУ

        Ученици су имали прилику да у месецу новембру присуствују радионицама креативног писања у оквиру  конкурса за кратку причу и песму, а након тога су током децембра и јануара 2017/2018. године могли да се пријаве на конкурс са својим најбољим књижевним остварењима. Додела награда је одржана 29.1.2018. године у библиотеци Бранко Миљковић. Наставници и ученици су имали прилику да разговарају са члановима жирија (Ризница речи) и да чују њихове утиске и сугестије у вези са пристиглим радовима.

       Нашу школу су представљали следећи ученици: Јана Стаменковић МС 4-4, Марија Јовановић Ф 4/1, Милица Дробњаковић, Тара Радусиновић, Тамара Петровић, Лазар Макуловић, Верица Јовановић, Сања Максимовић, Јована Коцић, Кристина Жаклина Бољанцу, Милица Котур, Верица Јовановић, Јелена Станић Ф 3/2, Невена Живанчевић Ф 3/1, Даница Петровић Л 2/1 и Емилија Ненадовић СТ 2-2.

       Лазар Макуловић је освојио прво место за кратке приче Маскирано сећање и Провинцијски писар, Милица Дробњаковић је освојила друго место за причу Човек и храст. Јана Стаменковић је освојила друго место за песме Њива и Не волим да причам о великим љубавима. Даница Петровић је добила похвалу за приче Ружа и Кошута.

 

Ђачка песничка сусретања 2017/2018.

Овогодишња Ђачка песничка сусретања су одржана 29. новембра и 1. децембра 2017. године у библиотеци Бранко Миљковић. Представници наше школе су били ученици трећег и четвртог разреда: Марија Јовановић Ф 4/1, Милица Котур Ф 4/1, Кристина Жаклина Бољанцу Ф 4/3, Невена Живанчевић Ф 3/1,Верица Јовановић Ф 3/3, Лазар Макуловић Ф 4/1, Лука Алексић Ф 4/2.

У среду, 29.11. ученици су имали прилику да се представе читањем својих песама. Из сваке школе је одабран по један представник.

У петак, 1.12. представници школа су поново читали своје песме и након тога је жири прогласио победнике. Ученица наше школе Кристина Жаклина Бољанцу је за песму Туга освојила прву награду и тиме се пласирала на Градско такмичење као представник општине Звездара.

Градско такмичење је одржано у суботу, 2.12.2017. Наша Кристина је била најбоља и освојила ПРВО место на Градском такмичењу.

Подносилац извештаја:

Марија Стефановска                

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ 

Дана 25.02.2018. године одржана је општинска такмичења из физике, а домаћин такмичења била је Шеста београдска гимназија. Нашу школу су представљали Главашић Стефан, ученик првог разреда, одељења МСI5. Стефан је заузео друго мјесто и постигао право учествовања на градском такмичењу. Припреме за такмичење водила је професорка Снежана Бећирић,

 

РЕЗУЛТАТИ ШКОЛСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЗДРАВСТВЕНЕ НЕГЕ

Резултате са такмичења можете преузети ОВДЕ

Максималан број бодова који је могао да се освоји на тесту је 149.

Максималан број бодова који је могао да се освоји на практичном делу тестирања је 100.

У понедељак 29.02.2016. године од 13:00 до 15:00 часова заинтересовани ученици који су учествовали на такмичењу могу доћи да погледају документацију са такмичења.

Захваљујемо се свим ученицима на учешћу и уложеном труду.

Наставници:

Стевановић Ивана

Ђуричић Маја

Нешић Марија

Радуловић Весна

Лукас Светлана