УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ

 

ДРУГИ САСТАНАК УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

Други састанак Парламента, Медицинске школе одржан је 8.10.2015. године. На састанку су се чланови Парламента сложили да се у нашој школи одржи предавање Центра за васпитање и бригу о деци и омладини и превенцији зависности од коцке и интернета „АДИЈАФОРА“.  Предавање је заказано за 14.10.2015. године у мултимедијалној учионици. Председник Парламента, Бјанка Стоичков позвана је на састанак Генералне скупштине под организацијом УННС-а, која ће се одржати у Београду  у периоду  од 30.10. до 01.11.2015. године. Такође на састанку се разматрао предлог неких чланова да одељењски старешина остане са одељењем четири године иако би тада постојала могућност да више не предаје  у истом одељењу. На следећем састанку ће се разматрати да ли да овај предлог буде понуђен школи као молба Парламента.

Следећи састанак је заказан за 14.10.2015. у мултимедијалној учионици.

Састанку су присуствовали професори: Јулијана Јовановић, Небојша Антић и психолог школе Силвиа Радић.

ТРЕЋИ САСТАНАК УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

Трећи састанак Парламента, Медицинске школе одржан је 14.10.2015. у мултимедијалној учионици. Чланови Центра ''АДИЈАФОРА'' покушали су да укажу ученицима на опасности којима су изложени током коришћења интернета и да објасне како се безбедно може користити интернет (нпр. заштита личних података и података пријатеља).

Овом интерактивном предавању су присуствовали осим чланова Парламента и други ученици школе.

Следећи састанак  Парламента одржаће се 29.10.2015. године.

ЧЕТВРТИ САСТАНАК УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

Четврти састанак Парламента Медицинске школе одржан је 29.10.2015.године у мултимедијалној учионици.

Тачке дневног реда:

1.Марко Ајдер – лично искуство у школовању у Америци

2.Најава представе „Зато што те се плашим“ у оквиру борбе против вршњачког насиља

Марко Ајдер је предавао о свом искуству и покушао на што бољи начин да објасни како се ученици првог и другог разреда могу пријавити за бесплатну стипендију, шта је потребно за то и шта ученици могу да очекују током те године проведене у Америци. Причао је о свом личном искуству са породицом у којој је био, са тестовима које је полагао пре него што је отишао и са обавезама које је имао пред полазак. Он је изјавио да је задовољан и да би свако ко може требало да има такво искуство као што је он, јер бити ученик на размени може много помоћи у даљем школовању.

У вези са другом тачком дневног реда говорили су психолог школе, Бјанка Стоичков и Сара Ступар. Представа која ће бити одржана 17.11.2015. у нашој школи има за циљ да пробуди свест ученика о вршњачком насиљу и да помогне ученицима који имају  таквих проблема да се обрате за помоћ.

Чланови Парламента су дали предлоге о томе шта желе да промене у школи и које би биле следеће теме на састанцима Парламента.

Следећи састанак је заказан за 12.11.2015. године.

Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions