Дана 10.05. и 11.05.2019. године одржано је XX Републичко такмичење медицинских школа у пружању Прве помоћи и реалистичког приказа повреда стања и обољења у Краљеву. Такмичарску екипу наше школе чинили су: Ксенија Павичић МС  I-2 – вођа екипе,  Андријевић Лука Л II-1, Ристић Александра МС I-4, Алидини Дина МС I-6, Гавриловић Јована МС I-6 и Дурковић Ивана СТ I-1, у пратњи наставника Маје Ђуричић, Весне Радуловић и Јоване Поповић.

Првог дана такмичења ученици су, након свечаног отварања такмичења у Медицинској школи Краљево, приступили изради теста знања из области Прве помоћи. Другог дана такмичења ученци су имали прилику да на пет радних полигона, као и на полигону за КПР покажу своја знања, умеће, креативност и енергичност. За нашу екипу први полигон је био радни, а затим смо кроз едукативне полигоне сазнали многе занимљивости о Краљеву, раду Ватрогасне јединице, умећима Хитне службе болнице Краљево, сазнали смо о активностима екипе за деловање у несрећама на реци Ибар, упознали смо се са радом образовних профила козметичар, зубни техничар, фармацеут... Забавни полигони су били креативни и омогућили су нам опуштање и дружење уз караоке, асоцијације, мотивационе поруке, теретану на отвореном...Такмичење на полигонима завршено је у 16 часова. На Тргу српских ратника у 17 часова проглашен је победник такмичења у пружању Прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и обољења. Екипа наше школе заузела је 11. место од укупно 22 такмичарске екипе.

Посебно похваљујемо такмичарску екипу наше школе која је на радним полигонима добила похвале за умеће, организованост и креативност од стране судија.

Захваљујемо се Медицинској школи Краљево на одличној организацији и гостопримству, као и свим колегама из целе Србије на сарадњи и дружењу.

Захваљујемо се Црвеном крсту Звездара на сарадњи и подршци у припреми ученика за такмичење.

Наставници секције Прве помоћи: Ђуричић Маја, Поповић Јована, Радуловић Весна, Антић Рада.